Waarom

Wat is in het professionele leven het leukste om te doen en wat biedt de meeste voldoening? Dat is het schrijven van boeken over gebeurtenissen in het verleden. Dat vindt u misschien niet, maar ik wel.

Als er iets is dat ik goed kan, dan is het schrijven. Niet als literator, maar wel als journalist die weet hoe je een tekst moet samenstellen, die iedereen begrijpt. Voor een boek gelden andere schrijfregels dan voor een krant of tijdschrift. Het is de kunst om de lezer met enige vaart naar de laatste bladzijde te krijgen. En dat is een kunst die ik beheers. Bijna nog leuker dan schrijven is het uitzoeken van feitelijke gebeurtenissen.

Wanneer is er wat gebeurd en waar en waarom. Daar gaat het om. Het graven en spitten in archieven en bibliotheken, aan te vullen met vele vraaggesprekken en van dat geheel een verhaal componeren, dat is wat mij boeit en bezighoudt. De combinatie van beide – schrijven en feitenonderzoek – leidt tot het logische product bedrijfsgeschiedenis, biografie of jubileumboek.

< terug